torstai 7. huhtikuuta 2011

Applikointi - helppo tapa

Netistä löytyy vaikka kuinka paljon applikointiohjeita, mutta yleensä niissä neuvotaan tekemään kaavat eri osasille. Tein niin ekan applikoinnin kanssa ja olin tulla hulluksi pikkuisten lirpukkeiden kanssa... Toisen leikkelin vapaalla kädellä ja oli sekin aikamoista silppuamista. Kolmannen tein kaavalla, sitten laiskuus iski ja aloin mietiskellä parempaa tekniikkaa. Sen jälkeen olen tehnyt kaikki näin.

 1. Piirrä kuva oikeassa koossa oikeinpäin. 2. Kopioi kuva tussilla kaavamuoville tai vaikka pakastepussille. 3. Käännä muovi nurinpäin vaaleaa taustaa vasten. Laita kaksipuolinen liimaharso kuvan päälle, paperi päällimmäiseksi. Piirrä osaset lyijykynällä liimaharson paperiin, ryhmittele väreittäin.
 4. Leikkaa ryhmät erilleen ja silitä ne oikeanvärisille kankaille. Silittäessä kannattaa käyttää leivinpaperia välissä ettei kynä suttaa. Leikkele osaset irti. 5. Asettele lopulliselle kankaalle (muovipiirrosta voi käyttää apuna!) ja silitä kiinni. Teippaa irtonainen nukka pois, se häiritsee ompelua. 6. Kiinnitä revittävä tukikangas kankaan taakse nuppineuloilla. Ompele osaset kiinni (siksak, leveys 2, pituus 0,5), suosittelen että kunkin omalla värillään. Kokeilin alkuun tehosteväreillä applikointia mutta ne alkaa pesussa jossain vaiheessa kuitenkin rakoilemaan, ja näyttää pöhlöltä jos sieltä kurkkii jotain ihan eriväristä. 7. Leikkele/revi tukikangas pois taustalta. Valmista tuli!
EDIT 13.9.2011: Tarkennusta ohjeeseen löytyy täältä.

  7 kommenttia:

  1. Iso kiitos ohjeesta! Tällä tavalla voisi onnistua minultakin :)

   VastaaPoista
  2. No nyt oli simppeli ja hyvä ohje! Säästyy värkkäämiseltä kyllä, kun vasta ekaa applikointia suunnittelen =)

   VastaaPoista
  3. minä en oikeen ymmärtänyt että mitä tässä pitää vielä ommella ja voisitko laittaa tarkemmin työ vaiheista????

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Tuossa siis kuvien 5 ja 6 välissä on tikattu palojen reunat tiheällä siksakilla kiinni pohjakankaaseen. :)

    Tarkempia tikkauskuvia löytyy ainakin näistä applikointiohjeista:

    http://ruttu-nuttu.blogspot.fi/2009/10/muutama-sananen-applikoinnista.html

    http://terapiahuone.blogspot.fi/p/aplikoinnin-lyhyt-oppimaara.html

    Poista
  4. Kiitos ohjeesta :) Nyt uskallan kokeilla. Terveisin Mirja/ miriam.blogit.fi

   VastaaPoista
  5. Mistä tuota liimaharsoa saisi ostaa? :)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Liimaharsoa löytyy monesti ihan lähikangaskaupasta (kaksipuoleinen liimaharso). Nettikaupoista löytyy esim Royal-tuotteelta: http://www.royal-tuote.com/vlieseline-vliesofix-kaksipuoleinen-liimaharso-p-2013.html

    Poista