maanantai 29. lokakuuta 2012

Ralliraitasamikset

Äidille ja tyttärelle ralliraitaa ja samalla vähän pinkkisiedätystä... Näistä tuli kivat! :) Sekä tytön tunikan vinoraita että kukkataskut ovat saaneet inspiraationsa seuraamistani blogeista: kotikolosta ja vaapulasta. Ihanaa kun on olemassa niin paljon mitä mielikuvituksellisimpia blogeja! :)


Itselleni tein pitkähihaisen Maitotytön, kaavaa piti nimittäin testailla ralliraidalla ennen tuotantoon siirtämistä. Neulos on napakampaa kuin yksivärisissä, eli kaavaan täytyy hieman lisätä väljyyttä jotta koot saadaan mätsäämään. Lisäksi piti testata tuo hihan kohdistus: ei onnistu kun kaava on sen verran epäsymmetrinen, joten päädyin "epäkohdistamaan" hihat. Neuloksen napakkuus toimii muuten loistavasti tuossa vinoraidassa: jousto on melkein sama pysty- ja vaakasuunnassa! Tästä oivalluksesta pursuikin sitten "jokunen" uusi idea, toivottavasti ehdin testailemaan niitä pikapuoliin...


Hidastelu Ralliraidan kanssa on johtunut lähinnä siitä, että törmäsin painoon lähetyksen jälkeen erääseen vanhaan neulokseen, jossa on samantyylinen raita... Julkaisun jälkeen on tullut myös jokunen vihjaisu siihen suuntaan että Ralliraita olisi kopioitu tästä vanhasta neuloksesta, joten fiilikset ei ole olleet ihan korkeimmalla mahdollisella tasolla. :( Eipä siinä voi muuta kuin tolkuttaa itselleen, että jos kahta väriä laittaa raidoiksi, niin on lähes mahdotonta saada aikaiseksi yhdistelmä, jonka tyylistä ei olisi aiemmin kukaan tehnyt. Puolustukseksi todettakoon, että raitojen suhde on sentään eri (vanhassa neuloksessa ohuet raidat on aika paljon ohuemmat suhteessa paksuun) ja että jos minulla olisi suunnitellessa ollut vanha kangas mallina niin en todellakaan olisi käyttänyt tuntitolkulla aikaa testivaatteiden painamiseen käsin! :P Mutta kävi niinkuin kävi, se siitä, nyt kun vihdoin sain raidat ompeluun alkaa fiiliskin pikkuhiljaa nousta, onhan tuo kyllä aivan super-ihana kangas! :)

Käykäähän muuten osallistumassa 400 tykkääjän arvontaan Maitotytön fb-sivulla!

21 kommenttia:

  1. Mahtavat!!! Älähän nyt, ihana kuosi! Aina on joku joka mukisee...

    VastaaPoista
  2. Nää on kyllä niin suloiset! Ja tuo maha... <3

    VastaaPoista
  3. Näh, raidat on raitaa, ei niitä kenenkään pitäisi omistaa! Ihan eri asia kopioida jotakin helposti tunnistettavaa hahmoa tai muuta vastaavaa monimutkaista kuviota. Minä ainakin tykkään tuosta kankaasta ja tuo vinoraita on ihan huippu :)

    VastaaPoista
  4. Onpa makeet!! =) Toivottavasti mun blogissani julkaisema raitaretrokuva ei tuottanut sinulle hankaluuksia, tarkoitus ei todellakaan ollut sellainen! =) Lähinnä ihan spontaanisti yllätyin kun löysin sen raidallisen hihaparin, ja halusin jakaa tuon yllättymisen muidenkin kanssa. Minulla kopiointi ei tullut edes mieleen, vaan enemmänkin se, että ilmankos se sun suunnittelema raita näyttikin niin retrolta, kun vastaavaa on ollut joskus oikeastikin! Kun mun silmään tuo sun raita on ollut alusta saakka aivan ihanan retroa. No nyt taas kuulosti siltä kuin väittäisin sen olevan kopio.. äh! Se ei joka tapauksessa ollut ajatukseni! :D

    VastaaPoista
  5. Iiiiiihana! Ja hei, aina on soraääniä, teki mitä teki! Mä en malta oottaa et mun metrin pätkäni Ralliraitaa saapuu... :)

    VastaaPoista
  6. Tiina > Oli loistojuttu kun bloggasit niin nousi kissa pöydälle, paljon parempi näin kuin nurkissa supattelu (mitä siis on kuulunut suunnasta sun toisesta)! :) Sainpahan nyt vihdoin avauduttua tästäkin ja asian pois mieltä painamasta! :D

    VastaaPoista
  7. Tosi ihanat kukkataskut! :) Tekis mieli tehdä itelle kanssa tollaset taskut :)

    VastaaPoista
  8. Mielettömän hienot noi kukkaset! Sopii niin täydelliseti tuohon ja näyttää niiiin hyvälle siun massun kanssa <3

    VastaaPoista
  9. Mageet on molemmat ompelukset. Ja niin ihana tuo sun vauvamasu. En olekaan tainnut vielä onnitella eli Onnea isolla Oolla pikkuisen odotuksesta. :-)

    Mitä tuohon plagiointiin tulee niin ei ole tullut mieleenkään. Raidat on raitoja ja niitä on ollut maailman sivu erilaisella rytmityksellä. Ja varsinkin kun tuo ei ole suoraan samanlainen. Älä turhaan pahoita mieltäsi. :-)

    VastaaPoista
  10. Kiitos kaikille onnitteluista ja tsemppauksesta! Ihania olette! <3

    VastaaPoista
  11. Yhdyn muiden mielipiteeseen, raidat on raitoja ja sitä rataa. Mitä sitten jos joskus onkin ollut samanmoinen, heh hassua, vähän niinkuin noiden mun piparikukkasten kanssa, piirtelin vain menemään enkä ajatellut sen kummempia, niitäkin on kuulemma ollut joskus ainakin puuvillaisena :) Jatka vain samaan malliin, ihania ompeluksia teet! Ja täällä olisi edelleenkin eräs joka kaipailee ihan yksiväristä maitotyttö paitaa, esim musta,punainen tai vihreä :b Täytyy koittaa aika-ajoin käydä kurkkimassa josko jossain välissä olisi sellaisia tarjolla :)

    VastaaPoista
  12. Punaista, mustaa ja vihreää yksiväristä löytyy kaupasta mutta tehosteresoreilla vaan... Haluaisitko siis ihan yksiväristä, siis että resoritkin samaa? :)

    VastaaPoista
  13. Juurikin sellaista täysin yksiväristä :) Hassua,olen vähän ujo käyttämään itselläni "värikkäitä" väriyhdistelmiä mutta tykkään pukea lapset mitä räikeämpiin väreihin :D

    VastaaPoista
  14. Hitsi, kyselin noita aikanaan tuolla fb:n puolella ja suurin osa halusi tehosteresoreilla... :P Ja nyt on "yksivärisiä" sitten varastossa sen verran etten ihan heti uskalla alkaa tekemään lisää (varaston tekeminen sitoo aika paljon resursseja)... Laitan toiveen ylös kuitenkin, parempi myöhään kuin ei milloinkaan! :)

    VastaaPoista
  15. Voi ei, miten ihania <3 nuo taskut on huippuihania, vinoraita mekko hauska ja ihana masu <3

    VastaaPoista
  16. Ohoh! Kurkkasin vielä tänne tuota kopiokeskustelua, että mitenkäs se on edennyt, ja mitä huomasinkaan - tuo sivusaumasta pilkistävä kukka, olikohan se alitajuista kopiointia, kun minä ompelin tässä lähiaikoina vastaavan näköisen kukan paidan sivusaumaan, ei ollut tasku ja värit ihan toiset, mutta kuitenkin! Tulikohan se idea sitten oikeasti täältä kun olin nähnyt tämän kuvan.. ja minä kun luulin olleeni luova. ;D

    VastaaPoista