maanantai 21. maaliskuuta 2011

Sammakko

Postiluukusta kolahti jonkin aikaa sitten pala ruohonvihreää tenceljoustista Neppulasta. Tilasin sen kun ajattelin kokeilla vaippoihin, mutta olin pudota pyrstölleni kun näin värin! :D En ollut ollenkaan tajunnut että ruohonvihreä on sitä todella kirkkaanvihreää, vähän turhankin kirkasta minun makuun. Onneksi kuitenkin ystäväni tykkää noista todella kirkkaista väreistä, ja kun kysyin mikä yhdistelmä olisi mieluinen pienelle Waltteri-pojalle, sain vastaukseksi että ruohonvihreää ja sammakko. Siitä se ajatus sitten lähti...

Ensin ajattelin tehdä jonkun hupsuttelevan sammakkohahmon, mutta pienen tuumailun jälkeen totesin, että suloisempaa ei ole kuin ihka oikea lehtisammakko! Taiteellista vapautta otin hiukan siinä, että muutin valkoisen vatsan keltaiseksi, jotta se erottuisi paremmin taustasta. Kiipeilyalustana sammakolla on peikonlehti, jonka yhdessä poimussa on pikkuinen tasku. Valkoinen bambujoustis ja kirkkaanoranssi resori (joka sekin olisi jäänyt meillä käyttämättä mutta sopii tuon vihreän kanssa mainiosti) ovat Myllymuksuilta. Puvun koko on 86, kaavat Ottobrestä hiukan sovellettuina.


Tässä vielä applikaatio kokonaisuudessaan, osa menee selkäpuolelle. Ruohonvihreää lankaa ei tietenkään löytynyt varastoista, eikä sunnuntaina ollut kauppaankaan asiaa, joten sammakko on applikoitu limenvihreällä ja peikonlehti tummanvihreällä. Kotikutoisesta ratkaisusta syntyi sitten kuitenkin ihan kiva efekti, joka erottaa sammakon lehdestä vaikka vihreä kangas on sama molemmissa.


VINKKI: Tätä tehdessä hoksasin vihdoin ja viimein (hidas olen, tiedetään) miten tuo kaula-aukon resori pitää tehdä... Tähän mennessä olin surauttanut resorin saumurilla renkaaksi ja sitten paikalleen (hyvä resoriohje löytyy Ruttunutun blogista), jolloin liitoskohdasta tulee tosi paksu. Kaksoisneulojakin sain tuhottua jo useamman paksua kohtaa tikatessa... MUTTA kun resorin ompelee renkaaksi suoralla tikillä ja levittää reunat ennen asennusta, liitos jää puolta ohuemmaksi ja kaksoisneulat pysyy ehjänä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti