keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Patenttihämmennystä ja uusia kaavoja

Sain vihdoin käsiini BOOBin patenttidokumentin. Melkoisen hämmentävää luettavaa, ovat osanneet kirjoittaa sen niin, että se kieltää käytännössä kaikki vaakaluukut, joissa alempikin kappale on vaakaan leikattu ja luukku rajoittuu sivussa pystysaumoihin. Vielä enemmän hämmentää, että tiedän Suomessakin yrityksiä, jotka kyseisen mallin imetyspaitoja valmistavat, vaikka patenttirikkomuksesta voi vaatia korvauksia myös jälkeenpäin. Hurjaa.

Tämän innoittamana palasin piirustuspöydän ääreen ja tein kokeeksi kaksi paitaa erilaisilla sisäpuolen luukkuratkaisuilla. Olen viime aikoina harjoitellut myös joustofroteelle painamista, nyt onnistuu jo tosi hyvin: sekä ÄITI!-tekstit että taskujen kukat on painettu. Erityisen iloinen olen siitä, että osaan nyt lantrata värin niin, että se imeytyy kunnolla kankaaseen, eikä lopputulos jää yhtään karkeaksi. :) Molemmissa paidoissa on yksivärinen ruskea takakappale, materiaalit on ostettu Royal-tuotteesta raidallista joustista ja coolmaxia lukuunottamatta.


Ensimmäisen luukun tein niin, että nostin alaluukun sivusaumat vinon raglan-sauman puolelle. Luukun yläreunan käänsin alas kaarevaksi. Tuli oikein toimiva, parempi kuin vanha kaava, mutta taitaa olla melko harmaalla alueella vieläkin tuohon patenttivaatimukseen verrattuna...


Lillaphant-blogin Sanna vinkkasi tuolla Ompeluelämää-ryhmässä, että kannattaisi kokeilla "painijanselkä"-leikkausta imetysluukkuun. Suurkiitos Sannalle tästä! :) Tykkään kyllä tuosta leikkauksesta ihan sikana, vaikka tässä koekappaleessa jäikin keskeltä liian leveäksi. Coolmaxin täyttöaukkoineen laitoin luukun ulompaan puoliskoon.


Ehdoton plussa tässä on se, ettei alapuolen luukku pääse löpsistymään ajan saatossa ja henkarissakin tämä pysyy siististi. Seuraavaksi sitten ystävälle tekemään tällaista, hän kun on toisen muksun kanssa imetyksen alkuvaiheessa ja maitoa tulee paljon, eli pääsee tämäkin ratkaisu (etenkin coolmax-osuus) kunnolliseen testiin... :)

Toistaiseksi näyttäisi kuitenkin siltä, että "painijamalli" pieksee kirkkaasti alkuperäisen kaavan. Olen siis kiitoksen velkaa BOOBille, olisi jäänyt muuten kokeilematta. ;) Kahlasin vielä patenttijulkaisut läpi, eikä tällaisen tekemiselle näyttäisi olevan esteitä...

8 kommenttia:

 1. Oleppas hyvä vain! Vaikka mitä sitä kiittelemään, kun eihän tämä malli oma keksintöni ole. Mutta se oli sitten onni onnettomuudessa koko juttu.

  VastaaPoista
 2. Nyt äkkiä sit jotain patenttia tälle ennen ku joku muu ehtii ja kohta ei saa näitäkään sit tehdä.. ;)

  Mutta hienoaa ku oot jaksanu paneutua tähän..kyllä se uurastus palkitaan ku keksit paremman ja toimivamman ratkaisun :)

  VastaaPoista
 3. Tosi hyvältä ja toimivalta näyttää ja todellakin äkkiä patenttia hakemaan! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista! Taitaa olla sen verran yleisesti käytössä tämän mallin erilaiset variaatiot jo, ettei ole enää patentoitavissa. :)

  VastaaPoista
 5. Voin mä näköjään sittenkin kommentoida tätä :) Olin vaan puusilmä. Tää uusin malli näyttää kyllä oikeesti todella hyvältä ja mä todella toivon että jos meille vielä toinen tulee niin sä vielä sillon teet näitä paitoja :D

  VastaaPoista
 6. Kiitos Suvi! :) Saa nyt nähdä minkä vastaanoton saavat, voi olla että sen verran kivinen on yrittäjän tie että päädyn palaamaan hoitovapaiden jälkeen töihin... Mutta siihen saakka nyt ainakin "harrastelen" tätä paitahommaa. :)

  VastaaPoista
 7. Tosi toimivalta vaikuttava idea. Saako tätä ideaa nyt käyttää, jos vaikka joskus olisi vielä imetyspaidalle käyttöä..? =) Seuraan blogiasi, vaikka harvemmin tulee kommentoitua mitään.

  VastaaPoista
 8. Omaan käyttöönhän saa tehdä ihan mitä vaan. :) Arvostaisin kyllä ettei myyntiin tehtäisi suoria kopioita, vaikka lain silmissä en tietenkään sitäkään voi kieltää.

  VastaaPoista