torstai 24. toukokuuta 2012

Kesäjuttuja

Toissapäivänä se vihdoin saapui: Juki MF-890, eli teollisuus-peitetikkikone yläpeitetikillä. :) Olen aivan rakastunut! Kertakaikkisen sulavaliikkeinen masiina, superhelppo vaihtaa yläpeitetikki päälle ja pois. Voimavirtakoneena se asustaa toistaiseksi appivanhempien pannuhuoneessa, en malta odottaa että saadaan vedettyä voimavirrat omaan ompelusoppeen, sillä eilisten suristelujen jälkeen poden jo vieroitusoireita kun tiedän etten ennen ensi viikkoa pääse tikkailemaan... Tässä kuitenkin ensimmäinen uudella koneella tehty vaate, kesätunika tytölle koossa 86. :)


Apilakangas on joskus viime kesänä Royal-tuotteelta löytynyt kakkoslaatuinen pala, kohta vuoden verran kaapissa marinoitunut... Tällä kertaa en nepittänyt kirjekuoripääntietä olalta, ainakin ensi sovituksilla tuntuu että asettuu ilmankin tosi nätisti nuo kolmella neulalla tikatut leveähköt resorit.

Kesäjuttuihin kuuluu myös viime viikolla valmistunut lakki. Tämä kyllä vastusti melkoisesti, lippiksen kaavoittaminen kun ei ollut ollenkaan niin helppoa kuin olin kuvitellut... :P

8 kommenttia:

 1. AAAH! Mäkin haluan päällipeitetikin! Se on niin kaunis! :D Onnikin tuli tähän katsomaan ja sanoi "tatku! Heeno!" Joten siinäpä sulle tunnustusta ;)

  VastaaPoista
 2. Oi, onnea uudesta koneesta. Aika nättiä jälkeä kyllä tekee!!! Kirjekuorikaulukset minusta asettuu ihan hyvin paitoihin/mekkoihin ilman neppejäkin, bodyssahan se alaosa tavallaan vetää sitä kaulusta auki, etenkin siinä kohtaa kun body alkaa oleen jo vähän nafti. :D

  VastaaPoista
 3. Ou nou, miten siistiä jälkeä!! Minä sain vasta tavis peitetikkikoneen, mutta tuollainenhan olisi ollut paaaljon parempi ;-). Mulla on kyllä kauhea kammo teollisuuskoneita kohtaan!!

  VastaaPoista
 4. Taikku > Päälipeitetikkiä ei löydy kotikoneista kuin yhdestä janomen mallista, ja sekin aika hyvän hintainen, siksi päädyin valitsemaan teollisuuskoneen. Ja ainakin nyt alkuunsa olen ihan in laav, todella pehmeästi kulkee, ihana! :D Jos meinaat vaihtaa jossain vaiheessa niin suosittelen lämpimästi Kone-Minnan Kyöstiä... Toi mulle koneen kotiin ja opasti käytön kädestä pitäen, ja kaikki säädöt oli valmiina niin että senkun ajelemaan. Vähän ongelmaa oli seuraavana päivänä mutta apu löytyi heti kun Kyöstille vaan soitteli, osas neuvoa puhelimessa mistä kohti pitää kiristellä ruuvia. :)

  VastaaPoista
 5. Minkä hintainen oli tuo teollisuusmalli? Siitä haaveilen...

  VastaaPoista
 6. Riikka > Karvan verran yli 2k€ köyhdyin... Eli aika kauan saa sillä suristella ennen kun on maksettu. Toisaalta noiden arvo ei sillein putoa kuin kotikoneiden, joten toimii samalla vähän niinkuin sijoituksena. :)

  VastaaPoista