sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Imetysyöpaita 2.0

Nyt on aiemmin tehdyt yöppärit testattu, ja harmikseni jouduin toteamaan että tuo pumpulinpehmeä trikoo on tissin kohdalle liian pehmeä... :( Yöllä sängyssä pyöriessä paita venyy ja vanuu niin että luukku päätyy melkein kainaloon. No, seuraava versio on nyt sitten tällainen surf'n'turf -kokeilu... Siis yhdistetty froteeta ja trikoota samaan vaatteeseen! Ainakin näin ensikokeilulla vaikuttaisi aika toimivalta, värit nyt on sitä mitä sattui kaapistä löytymään (turkoosi trikoota ja vihreä froteeta), mutta tykkään ajatuksesta jotenkin tosi paljon kun se kerran istuu kaavaan näin hauskasti ja vauvan vieressä nukkuessa peitto jää aina liian alas joten yläpäähän kaipaakin lämpöisempää kangasta... :)


Seuraava testissä ilmennyt juttu on sitten hippasen raivostuttavampi... Muistattekos kun korjasin imetysluukun kaavaa aikanaan? En siinä vaiheessa enää tarvinnut yösuojia, joten en kummemmin testannut niitä. :\ Nyt on sitten testattu. Kyllä ne toimii, mutta välillä ne vetää kurtulle taskussa jos huolimattomasti sulkee luukun, mitä vanhalla kaavalla ei käynyt koskaan. Shit! :( Täytyy pistää aivorattaat taas liikkeelle ja tuumata saisiko tuota kaavaa viilaamalla jotenkin poistettua ongelman...

3 kommenttia:

 1. Ohi mennen heitetty kommentti :-)

  Auttaisko jos sitä yösuojaa muokkais? Vaikka jotenkin "tukusammaksi", voi jee kun oikea sana hukassa... Sellaisiksi ettei se suoja itsessään pääse menemään kurttuun. Itselläni tuppasi menemään kaikki suojat aina mytyksi normaaleissa pehmeissä imetysliiveissä öisin, ja tää ajatus paksummista/tukevammista suojista tuli mieleen nuorimman kanssa, jota en sitten imettänyt juuri lainkaan, ja testaaminen jäi. Lähinnä tää suojien muokkaus siksi, ettei tarvis koskea paidan kaavaan ja sitä kautta skaalata jälleen ne kaikki läpi...

  Toi frotee yhdistelmä näyttää kyl hyvältä, ja just sopivan lämpöiseltä. Mut olisko joku elastaanitrikoo pitänyt kuosinsa sitä pumpulia paremmin? Tai jopa silleen et yöpaitana normaalikokoa pienempi (tai tyyliin ilman saumanvaroja tehty normaalikoko) niin pysyis ehkä napakampana?

  Ihan tämmöisiä omia uteliaita kysymyksiä heittelen, tuskin näistä sinänsä apua :-D

  VastaaPoista
 2. Oletko koskaan kokeillut niitä laminoituja kankaita? Eikös niitä ole trikoota ja vaikka mitä olemassa nykyjään ja mietin, et olisko niiden pinta jo itsessään ei-niin-liukas. Joku flanellikerros siel just ennen pulia vois kans tehdä siitä suojasta vähän napakamman ja flanellihan sinänsä tekis sitä imuakin lisää, sellai paksu valkaisematon flanellihan imee suunnilleen ihan mitä vaan :-) Liian monta kerrostahan tekee siitä ompelusta itsestään "haastavaa", lähinnä siksi että meneekö kone enää kerroksista läpi, nimimerkillä maitoa tuli kuin lehmästä ja mitkään kerrokset ei sitä määrää imenyt... Eikä muuteen mikään pul kestänyt, vaan niitä piti olla kaksi kerrosta päällekäin et riitti yöimetysten välin ja imettäessä piti sit työntää pulkurätti ei-imetettävän tissin suojaksi viel lisäksi.

  VastaaPoista
 3. Minusta et valitettavasti myöskään testaajaa enää saa :-( Tuo isoin (jonka kummit muuten asuu siel "kuorevedellä" ja joka on syntynyt jämsässä) on jo 13v ja nämä toisen kierroksen apinatkin 4,5v ja 2,5v. Tuota 4,5v imetin 9kk ja silloin olisin kaivannut Maitotyttö paitaa todenteolla. Siksi näitä sivujasikin seurailen, kun on ihanaa, että joku silloiseen ongelmaani keksi ratkaisun. Vaikka ratkaisu ei enää auta minun, niin varmasti monia muita!

  VastaaPoista