lauantai 23. heinäkuuta 2011

Kääntövillahousut

Uudet yövillikset toimii mainiosti ja lapsen reidetkin on parantuneet niiden myötä. Lanoliinia ne kyllä kaipaa, pakasta vedetty kangas kun päästää hieman kosteutta läpi noin rankassa paikassa. Näin ollen lanoliinituksen (ja kuivumisen) ajaksi oli näillä helteillä tarve vielä toisille lyhyille villiksille. Kun pöksyt kerran on joka tapauksessa kauttaaltaan kaksinkertaiset, tein niistä samantien käännettävät. :)


Kankaat on kaikki Myllymuksuilta, tuo merinovillainen siilineulos on aivan äärimmäisen herttaista! Yllätyksekseni se joustaa yhtä hyvin kuin merinovillainterlock, joten nämä kaksi sopii erinomaisesti pariksi. Housujen "sisäpinta" on siis limenvihreää interlockia ja resorit oliivinvihreää. Vyötärön superleveän resorin viimeistelin siksakilla kaksoisneulan sijaan niin tuli molemmin puolin samanlainen (ja säästyi kaksoisneuloja, tässä tulee paikoin niin paksua että ei välttämättä neula kestä).

Taidan pitää pienen loman nyt kun on kriittisimmät urakoitu... :D

4 kommenttia:

 1. Kiitos Inkeliina! :) Käytössä on havaittu sellainen seikka, että nämä on päivälläkin melkoisen kätevät: jos tulee tahra niin puhdasta pintaa saa housujen käänteessä! :D

  VastaaPoista
 2. Ihanat pöksyt! Oletko löytänyt jostain villaista resoria, vai leikkaatko vain vähän napakamman kaitaleen samasta interlockista? Millä kaavalla teet ne?

  t. Johanna

  VastaaPoista
 3. Kiitos! :) Villaista resoria etsiskelin kyllä mutta en löytänyt. Leikkaan siis vaan napakamman pätkän samasta interlockista. Päiväkäyttöön laitan vyötäröresorin sisään vielä pehmeän vyötärökuminauhan niin pysyy pöksyt paremmin jalassa. :)

  VastaaPoista