sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Vaippahousuja ja housuvaippoja

Viime päivät on kuluneet suurimmaksi osaksi liuskekivilaattaa asentaessa - melkoisen pitkää pinnaa vaativaa puuhaa muuten, ei ihme että ammattilainen veloittaa mokomasta satasen neliöltä... Vähän olen silti ehtinyt ompelemaankin, onneksi! :)


Akuutti tarve tuli uusille yövillahousuille, kun havaittiin että HH Woolit (loistavat housut muuten!) on jopa liian napakat, siis eivät taivu haarovälissä yövaipan ja reiden väliin, vaan täyteen topatun vaipan ulkopinta, jossa ei ole coolmaxia, pääsee koskemaan sisäreiteen ja kun se on pissasta märkä niin reisi kärsii. :( Tein siis kahdet uudet villahousut Myllymuksujen merinovilla-interlockista: lyhyet ja pitkät. Molemmissa on kauttaaltaan kaksi kerrosta kangasta ja merinovillaiset resorit. Tykkään lopputuloksesta, tuli oikein ihanan joustavat housut jotka on helppo pukea. :)

Harkkahousuja olen myös tehnyt lisää. En oikein sitten tykännyt aiemmin tekemistäni täytettävistä harkkareista, ne oli liian vaippamaisia eikä irtoimut pysyneet kunnolla paikoillaan, joten päädyin sitten lopulta kiinteisiin imuihin. Pintakerroksen tein trikoosta ja lahkeensuihin ja vyötärölle laitoin kumpparin sijaan joustokanttinauhaa (tällaista pehmoista), näin sain pökät paljon ohkaisemmiksi ja enemmän "pikkarimaisiksi". Tykkään näistä tosi paljon: nopsat pukea ja riisua, istuu hyvin ja lapsen on helppo liikkua kun ei ole isoa vaippaa jalkojen välissä. Kun lisäksi sisäpintaan ja imuihin laittaa tenceljoustofroteeta, niin kuivumisaika lyhenee ihan siedettäväksi (noissa missä on vihreä sisäpinta on tenceliä imun kohdalla hurjat 7 kerrosta, iltapyykin jälkeen olivat käyttökunnossa seuraavana iltapäivänä patterikuivatuksella). Nyt vaan sitten shoppailemaan lisää tenceliä! Luulisin että 4-5 kerrosta riittää mainiosti. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti