maanantai 15. elokuuta 2011

Kerttuja kerrakseen

Tilasin kerttuvelourin jo toukokuussa tämä haalari mielessä siinnellen, mutta tietenkin sain sen ommeltua vasta kun on jo KIIRE: edellinen velourhaalari on auttamatta pieni ja kelit sen verran vilpoiset että tarve on kova. Haalari on kauttaaltaan vuoritettu Kangastukusta tilatulla pikkupalloisella puuvillatrikoolla, limenvihreä resori on Myllymuksuilta. Muokkasin kaavaa leventämällä hihoja ja lahkeita, pidentämällä keskiosaa ja suurentamalla haarakiiloja. Tämän pitäisi olla 80cm mutta aikahan sen näyttää koska jää pieneksi, tällä hetkellä on juuri sopivasti reilu. :)


Eipähän tämäkään ihan suorilta onnistunut... Kerttujen kohdistelu oli varsin mielenkiintoista puuhaa, ja toisen takakappaleen kohdalla keskittyminen herpaantui. Näin ollen taakse keskelle jäi alunperin rivi kertunviipaleita. :P Purin siis takasauman ja kavensin toista puolta selän kohdalta puolisen senttiä. Kyllä kannatti! Leveyseroa ei huomaa mistään ja kertut asettui nätisti. :) Tässä kuvat selkäpuolesta ennen ja jälkeen:


Tässä vielä yksi missä näkyy keskikappaleen kertut. Ei nekään ihan tasan kohdallaan ole mutta sinne päin... Ajatuksena oli että vetoketjut ainakin menee kerttujen välistä kauniisti. Näin jälkeenpäin ajatellen olisi voinut olla ihan hauska jos keskiosa olisi ollut yksiväristä valkoista tai vihreää, ja siihen olisi applikoinut yhden vähän isomman kertun... Mutta oli tämä kyllä tällaisenakin ihan riittävän työläs! :D

6 kommenttia:

 1. Onpas kiva haalari :) Minulla on kanssa tuota samaa kerttua trikoona ja velourina kaapissa, en ole vielä osannut päättää mitä teen, todennäköisesti neiti saa TAAS uuden mekkosen :D

  Ai niin, minulla on sinulle blogissani jotain :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Jonna! :D

  Tuota velouria jäi pieni pala vielä yli, kovasti aloin jo miettiä siitä jotain... Varsinainen kerttukuume! :D Mutta ehkä sitten myöhemmin sitä lisää...

  VastaaPoista
 3. Hieno haalri ja kovasti oot jaksanu vaivaa nähdä :) Itsellä kun on aikamoinen kynnys ruveta mitään saumurin saumaa purkamaan, mutta joskus on vaan pakko..

  VastaaPoista
 4. Joo kerran jos toisenkin on vaan PAKKO purkaa... :D Tämänkin tapauksessa aloin laskemaan kankaiden hintoja, kaikkiaan haalarin materiaalit tuli maksamaan lähemmäs 50€... Kummasti motivoi!

  Saumurin sauma purkuu oikeastaan aika näpsästi niin, että vetää toisen "alalangan" (siis toisen niistä mitkä tekee isoa mutkaa) lenkki kerrallaan kokonaisena pois. Kun samalla puristaa vähän siitä purkamattoman puolelta niin sauma ei pääse kiristymään ja lanka irtoaa helposti. Sen jälkeen muut lähtee vetämällä, ensin toinen alalanka ja sitten ne suorat langat. Eikä tartte nyppiä langanpätkiä! :)

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana haalari!

  Ensimmäistä kertaa kivaan blogiisi eksyin ja lukijaksi jään :-)

  VastaaPoista
 6. Onpa ihana haalari. Ja tosi kiva blogi muutenkin, vasta äsken eksyin tänne!

  VastaaPoista