lauantai 22. lokakuuta 2011

Tilkkumekko

Ompeluelämää-ryhmän haasteena oli tällä viikolla "paloista vaate". Alkuun meinasin etten ehdi, mutta sitten iski hurja inspiraatio keskellä yötä, tuskin maltoin odottaa aamuun että sain mummun lapsenvahdiksi ja pääsin töihin! Siitä puuskasta sitten syntyi tällainen syksyinen tilkkumekko.


Nyt kun kangaskauppojen alet "pakottaa" ostoksille ja tuntuu että kaikki rahat menee kankaisiin, oli varsin terapeuttista kun sai pienetkin palaset hyötykäyttöön. :) Samanlevyisten suikaleiden leikkaus ja saumojen kohdistus olisi ollut epätoivoinen tehtävä noiden rullaantuvien trikoiden kanssa, joten leikkasin suosista kaikista eri levyiset. Tässä mekko takaapäin.


Mekko on kauttaaltaan kaksinkertainen jotta saumat ei hiertäisi, hihat on ylipitkät joten käännettäessä näkyy vuori. Vähän kävi mielessä että olis tehnyt kääntömekon, mutta kun koko on vielä niin pieni että tarttee neppilistan niin unohdin moiset mietteet melkein alkuunsa.


Uskaltauduin tekemään helmasta "trumpettimallisen" kun tuli vuoritettua koko höskä - ei haittaa jos helma vähän kääntyy ylös. Noihin vinoihin raitoihin tuli idea jostain Lasten Metsolan sivuilta aikoinaan bongatusta mekkosesta... Kaiken kaikkiaan tykkään tästä ihan hirmu paljon! :)


EDIT 23.10. Ensimmäinen pesu takana eikä se mennyt miksikään! :) Huh helpotus! En ole näin tilkkuisia ennen tehnyt, joten vähän mietitytti että alkaako venkoilemaan pesussa kun ei ole tukikankaita missään. Onneksi ei alkanut, minusta kun ei ole vaatteiden silittäjäksi, sellaiset jää sitten käyttämättä. En tiedä oliko apua siitä että yritin olla oikein varovainen etten missään vaiheessa ommellessa venytellyt mitään osia... :)

15 kommenttia:

 1. Tosi hauska! Ja erittäin suloisen näköinen! Sarjassamme loistoideoita:)

  VastaaPoista
 2. Onpa hieno idea ja toteutus! :)

  VastaaPoista
 3. Älyttömän hieno mekko!! :) Heti alkoi mielikuvitus tämän myötä mullakin laukkaan, kun on noita tilkkuja kertynyt itselläkin... :)

  VastaaPoista
 4. Tää on hieno! Itelläki päässä surisee vaan aina kun lisää tilkkuja syntyy, et mitä niistä voisi vielä tehdä =) Aivan mahtavaa ettei mee roskiin!

  VastaaPoista
 5. Tosi kivasti hyödynnetty tilkut, aivan ihan mekko.

  VastaaPoista
 6. Aivan mahtava! Kyllä kelpaisi tännekin :)

  VastaaPoista
 7. syötävän suloinen, ihana, upea <3

  VastaaPoista
 8. Ihana mekko ja niin syksyiset sävytkin :)

  VastaaPoista
 9. Aivan mahtava tilkkumekko! Ihana malli ja upeat värit. Vautsi!

  VastaaPoista
 10. Ihan mahtava! Ja kiva kuulla, ettei mennyt pesussa vinksinvonksin, uskaltaisi ehkä itsekin kokeilla vastaavaa...kun ei meilläkään jakseta silittää ;)

  VastaaPoista
 11. Aivan mahtava mekko! Värit ovat minun makuuni!

  VastaaPoista