lauantai 26. marraskuuta 2011

Nahkatossuja

Ostin kaksi palaa nahkaa paikalliselta suutarilta jo kesällä, tarkoituksena tehdä lapselle kerhotossut. Lisäksi sain ihanalta Marialta kangashamstereiden kautta pienen palan ruskeaa nahkaa applikointeja varten. :) Nahat on odotelleet kaapissa uskollisesti monta kuukautta, kunnes vihdoin sain aikaiseksi nyt kun tyttö on pari viikkoa jo kävellyt ahkerammin. Ensimmäiset tein suoraan Marian Ateljeen ohjeella ja kaavalla, koko 22. Niistä tuli kuitenkin melkoisen isot... Onneksi tyttö kasvaa tossuihin aikanaan. :) Kaksi nahkaneulaa sain poikki, lopputossut syntyi sitten tavallisella paksulla neulalla.


Seuraaviin tossuihin skaalasin kaavaa pienemmäksi (pohjan pituus noin 14cm). Lisäksi levensin ja lyhensin mallia hiukan, leikkasin etukappaleen alavaran suoraan kiinni etukappaleeseen (säästyi yksi sauma kun vaan taitoin sen), jätin takakappaleesta saumanvaran pois ja lyhensin kuminauhakujaa kummastakin reunasta kolmisen milliä (käytin melko paksua nahkaa, jota ei saanut kuminauhalla "rypytettyä" ilman hirmuista kiristämistä). Kasvunvaraa jäi näihinkin vielä sentin verran.


Tässä vauhdikas sovituskuva... :D Tyttö tykkää tossuista tosi paljon, ja osaa sanoakin "kukka" kun kysytään mikä kuva tossussa on. :)


Lopuksi vielä nämä minun uudet aarteet: sivusaumaan taitettavat merkit, toisella puolella blogiosoite, toisella teksti "handmade unique item". Merkit on tilattu täältä, suosittelen lämpimästi. :)


13 kommenttia:

 1. Tosi kauniita kumpikin tossupari!

  VastaaPoista
 2. Söpöjä tossuja! Joskus olen itsekin meinannut tehdä, mutta toistaiseksi jäänyt tekemättä :)

  VastaaPoista
 3. Ihania tossuja, ja suloinen tuo leppis myös :)

  VastaaPoista
 4. Tosi hienot tossut! Itsekin sain juuri toiset tossut valmiiksi, ja kiitos vinkistä, yhdistin etukappaleen ja alavaran yhdeksi kappaleeksi. Kiva blogi :-)

  VastaaPoista
 5. Tosi kivat tossut! Yksinkertaisella idealla saatu tosi hauskat, (kaksiväriset + erivärinen tikkauslanka). Less is more!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Maria!!! Täytyy tunnustaa että yritin alkuun nallea, mutta totesin sitten etten osaa..... ;D

  VastaaPoista
 7. Hei, löysin ihanan blogisi ja nyt tahtoisinkin kysyä että kun tilasit noita merkkejä niin mitenkäs tullit menee noissa?

  VastaaPoista
 8. Mulle tuli suoraan kotiin ilman tulleja... Lahjana... :P

  VastaaPoista
 9. Mä nyt kyselen kun mä tahon kanssa noita tilata...pyysitkö että kirjoittaa pakettiin tulliselvityksiin lahja?

  VastaaPoista
 10. En pyytänyt, itsekin hoksasin vasta vähän myöhässä että mitäs jos ne jää tulliin. Mutta hoitui tosiaan noin. :)

  VastaaPoista
 11. :) Noo katsotaan jos päädyn tuolta tilaamaan että kuinka käy. Kiitos tiedoista. Varmasti tulen lukemaan sinun blogiasi jatkossakin.

  VastaaPoista