maanantai 20. helmikuuta 2012

Vastatuulta yötesteissä

Vähän niinkuin aavistelinkin... Painijaleikkauksen keskiosa ei pysy kuivana yökäytössä. Lisäksi ilmeni toinen ongelma: liivinsuojat eivät pysy paikoillaan kun vuoraukseen ei voi tikata taskuja (vuoraus on pintakankaan nurjalla, eli tikkaukset näkyisivät päälle). Onneksi tuli testattua! Ja suurkiitokset ystävälleni testailusta! :) Vähän liikaa alkaa olla hankaluutta, joten hylkäsin painijaleikkauksen tyystin ja siirryin seuraavaan, eli vaakaluukkuun jossa luukun reunat on nostettu hihasaumaan ja luukku on kaarrettu alaspäin.


Olen testaillut aiemmin tällä idealla tehtyä paitaa, ja olen kyllä ollut oikein tyytyväinen. Yötesteihin tätä ei edes tarvitse laittaa, koska ajatus on sama kuin alkuperäisessä. Alkuperäiseen verrattuna plussaa on se, ettei luukun alapuoli pääse lerpahtamaan kun leikkaus on jo valmiiksi alas kaareva. Tein itselleni vielä toisen paidan testiin, samalla kokeilin ystävältäni saatua kehitysideaa ja siirsin täyttöaukot yläreunaan. Tähän kaavaan ne sopivat tosi hyvin, ja liivinsuojat saa helpommin vaihdettua kesken yötä (vanhassa mallissa aukot oli vuorauksen alareunassa). Kangas on kaapissa kohta vuoden marinoitunut aarre, punainen hippikukka. Ihana! Ja nyt myös viimeistä suirua myöten käytetty. Pitäisi ostaa enemmän näitä silloin kun on saatavilla, mutta ei raaski kun maksaa niin hurjan paljon...


Patenttiongelmaa selvittelin eteenpäin ja löysin tällaisen venäläisen patentin. PRH:sta kysellessä selvisi, että tälle on uutuustutkimus tehty Euroopassa, joten ei ole boobin patentin vastainen siitä huolimatta että erona on vain luukun nosto hihasaumaan. Näin ollen minäkin uskaltaudun tekemään saman tempun hyvillä mielin. Venäläisen patentin alkuperäistä dokumenttia ei ole saatavilla, eikä se ole voimassa Suomessa, joten ainakaan toistaiseksi se ei rajoita Maitotyttöjen tekemistä mitenkään. Täytyy seurailla miten tilanne kehittyy, jos joskus hakevat patenttia myös Suomeen, löytyy sitten se alkuperäinen dokkarikin ja voin rajoittaako myös raglan-leikkauksen.


Olen saanut tunnustuksen *marjuskalta* ja Marilta! Kiitoksia kovasti molemmille! :) Tunnustus tulisi laittaa eteenpäin viiteen blogiin, joissa on alle 200 lukijaa. Laitan kuitenkin vain yhteen: Suvituksen huvituksia on ihana uusi tuttavuus, suosittelen! :)

7 kommenttia:

 1. hei mun piti raportoida tosta patentista sulle - sitä ei voi patentoida enää Euroopassa - se ois pitäny patentoida viimestään sillon ko tuo patentti julkistettiin Venäjällä, eli näiltä osin olet turvallisilla vesillä!

  VastaaPoista
 2. glenni > Toivottavasti olisi noin! :D PRH:sta saadun kommentin mukaan voisivat vielä hakea patenttia Eurooppaan...? Saa nähdä miten menee. :)

  VastaaPoista
 3. Ostin juuri Popin imetyspaidan ja siinä oli juurikin tuollainen hihasaumaan nostettu luukku. Eli kyllä niitä muutkin tekevät, kuin venäläiset.Ihania imetyspaitoja nuo sinun ompeluksesi.

  VastaaPoista
 4. Hei!

  Löysin siskon neuvomana tän blogin, ihana! :)

  Mulla on aika saman tyyppiset haaveet - olen myös kehittänyt ja kaavoittanut imetyspaidan, jossa on poikkeava malli. Vielä erittäin poikkeava tuosta sinun. Sulla on etuna yökäyttö, tosi hyvä!

  Niin. Mitä ihmettä tuolle sitten haetaan (ja itsekin hakisin); patenttia, mallisuojaa vai hyödyllisyysmallia? Sain vaan pääni sekasin tuola prh:n sivuilla, enkä löydä millään haulla yhtään imetyspaitaa (!? tyhmä vai osaamaton...) Sähköpostikysymyksellä sain todella hämmentävän vastauksen, joka ei vastannu ollenkaan alkuperäseen kysymykseen. Soittamallako oot noita selvitelly? Kiitos ja anteeksi! :D

  VastaaPoista
 5. Moikka Sini! :)

  Itse sain tosi selkeän vastauksen prh:lta sähköpostitse. Imetyspaitapatentteja ja hakemuksia on niin järkyttävä määrä, että saa olla kyllä todella huippu keksintö jotta se voitaisiin todeta "uudeksi". :P Itse hylkäsin oman patentin hakemisen juurikin tästä syystä ja olen vaan tosi tyytyväinen että on kaava jolla ylipäänsä saa tehdä... :P Tässä ohje miten kannasta saa haettua imetysvaatteita:

  Patenttiluokka IPC A41D 1/20 ja erityisesti ECLA-patenttiluokka A41D 1/20B koskevat imetyksessä käytettäviä vaatteita. Espacenet-tietokannasta (linkki alla) kannattaa tutkia ko. luokkia käyttäen kohtaa tarkennettu haku ja laittamalla jompikumpi luokkakoodi valikkoon vastaavalle kohdalle. Patentoitavan keksinnön pitää olla uusi ja keksinnöllinen ennestään tunnettuun nähden. Tietokannasta esiin tuleviin julkaisuihin vertaamalla voi yrittää arvioida, täyttääkö oma keksintö nämä ehdot.

  http://fi.espacenet.com/search97cgi/s97_cgi.exe?Action=FormGen&Template=fi/FI/home.hts

  VastaaPoista
 6. Tuhannet kiitokset avuasta, Milla! Tuota etsinkin, nyt alkaa häämöttää jo valo tunnelin päässä. Toivottavasti se nyt sitten ei oo se juna, kun noita ideoita tuola tosiaan näyttää olevan sivutolkulla. Ainakaan vielä ei oo tullu vastaan mitään edes hiukkasen vertaa saman tyyppistä ratkasua.

  Toivotan onnee Maitotytölle - ehkä joskus meidän tuotteet on myynnissä vierekkäisissä tangoissa jossain sikakalliissa kotimaisessa luksusliikkeessä ;) :D

  VastaaPoista
 7. Sini > Kuulostaa hyvältä!! :D Mulle tuli heti mieleen että synergiaahan voisi hyödyntää jos kerta tyyliltään erilaisia tehdään... Kotimainen työ kunniaan! :) Ja kiinnostaa kyllä muutenkin tosi paljon sun ratkaisu, olis kiva nähdä millaisen olet keksinyt! :) Vinkkaa kun löytyy netistä... ;)

  VastaaPoista