keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Päivänkakkaratakki

Ruttunutun ihanan Möökön innostamana otin kesälomareissulle mukaan virkkuukoukun ja vanhoja 7-veljestä -lankoja. Virkkaaminen on varsin mukavaa autopuuhaa, paljon mukavampaa kuin kutominen, kun on vaan yksi putoileva työväline ja yksi purkuva silmukka! :D Takki valmistui reissun aikana mutta vuoritus kestikin sitten "vähän" pidempään. Tarkoituksena oli laittaa ruskeaa pallotrikoota, mutta eihän se käynyt kun siinä on harmaa nurja puoli... Joten tilasin ruskeaa tencel-trikoota Myllymuksuilta ja vuoritin takin sillä. Lopputuloksesta tuli ihanan painava, jotenkin ylellisen tuntuinen takki. Napitkin meni uusiksi, alunperin ostin tähän isot, tummanruskeat, neliön muotoiset puunapit, mutta kun reikiä tuli noin tiuhaan ja korjaus olisi tarkoittanut koko takin purkamista, niin hain uudet napit, nämäkin ihanat puiset mutta pienemmät kuin ensimmäiset.


Tässä vielä muutama kuva tytön päällä. Ihan mahdoton kuvattava tuo väkkärä...


14 kommenttia:

 1. Aivan ihana takki! Oliko sulla ohje vai virkkailitko oman pään mukaan? Jokin tuollainen projekti vois kyllä olla kiva, sitä vois telkkaria katsellessa tehdä. :)

  VastaaPoista
 2. on kyllä aivan ihastuttava takki! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia kehuista kaikille! :)

  Ilman ohjetta virkkailin, mallina oli tavallinen raglan-hihainen body, johon aina vertasin sitä mukaa kun työ eteni. Alkupään purin kahteen kertaan kun aina tuli liian leveä, mutta sitten kun jonkin matkaa oli tehtynä niin siitä oli helppo mitata oma käsiala, ja sen mukaan luoda esim hihojen silmukat ja laskea tarvittavat kavennukset ja levennykset. :)

  Jälkiviisaana voisin sanoa että kannattaisi ensin leikata vuori valmiiksi ja käyttää vuorin kappaleita "kaavana" virkkailussa... Jälkikäteen vuorin leikkeleminen valmiiksi virkatun takin mukaan oli vähän veemäistä puuhaa... :P

  VastaaPoista
 4. Hieno!! Ajattelinkin tuota, että mitenhän vuorin leikkaaminen on onnistunut, kun äkkiseltään tuntuisi aika hankalalta hommalta saada sopivan kokoista :)

  VastaaPoista
 5. Oi että miten kaunis ja ihanat värit olet tähän valinnut!

  VastaaPoista
 6. Todella ihana takki! Blogissasi on myös monia muita todellä söpöjä ompeluksia.

  VastaaPoista
 7. TanjaV> Onneksi molemmat materiaalit joustaa, sain vähän anteeksi pieniä virheitä... :)

  VastaaPoista
 8. Hurjan kaunis takki. Ja paljon ihania ompeluksia.

  VastaaPoista