maanantai 17. lokakuuta 2011

Petronellaa ja merinovillaa

Tykästyin noihin slimmimallin bodyihin niin että muokkasin mekkokaavankin slimmiksi. Ja hitsi että tuli kiva! Olisinpa tehnyt norsuliivarinkin kapeammaksi... Petronellamekossa kokeilin lisäksi kaula-aukon kanttausta joustofroteella (ei ollut oikean sävyistä turkoosia resoria), ihan siisti tuli vaikka rullaantuminen aiheuttikin harmaita hiuksia ommellessa. Lisäksi tein isommat merinovillaiset puolipotkarit, näitä kun käytetään meillä päivittäin, ne on niin kätevät kun on vaippahousut, sukkahousut ja villasukat samassa! Pohjiin lisäsin jarrut Neuleunelmista (erinomainen palvelu muuten) ostetulla sock-stop-jarruaineella. Olipa aika hauskaa tavaraa, suosittelen! :) Toistaiseksi housut on vielä vähän liian isot, menee sukat makkaralle, mutta se ongelma onneksi korjaantuu ajan kanssa.


Mummin neulomat merinovillaiset pikkusukat saivat myös jarrut pohjaan. :)


EDIT 20.10.2011 Tässä vielä muutama sovituskuva mekosta ja sukkiksista.



EDIT 29.10. Näin jälkiviisaana voin sanoa että tuollaiset pitkät luikerot jarruainetta ei kannata... Se kun jostain kohti vähän irtoaa niin pienet sormet kyllä nopsaan tarttuu siihen ja repii loputkin irti... :P Apilat sen sijaan on pysyneet täysin moittettomasti paikoillaan kovasta käytöstä huolimatta, joten suosittelen tuollaisia pieniä, kompakteja kuvioita. Yksittäiset pisarat pysyy myös, mutta ei ihan yhtä varmasti kuin kuviot.

9 kommenttia:

  1. Ihana versio petronellasta! =) Meinasin yhdistää itekin turkoosia ja nyt harmittaa, etten tehnyt niin...

    VastaaPoista
  2. Tuohon on tosi vaikea löytää sopivaa turkoosia, tää joustis on Royal-tuotteen turkoosi, joka on tosi vaalea, eli sopii justiinsa tuohon petronellan turkoosiin! :) Hihojen trikoo on samaisen puodin ruskea puuvillatrikoo, sopii myös hyvin. :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kun muistutit mullakin on tuota sock-stoppia kaapissa, taidankin tuunailla muutamia kaupan sukkiksia sillä ja villasukkiin vois myös laittaa jarrua alle :)

    Tuohon petronellaan sopiikin eriväriset hihat hyvinb kun on niin kuviollinen kangas!

    VastaaPoista
  4. Pitää vielä kysyä, et kuinka tuo jarrumönjä kestää pesuja ja onko helppo käyttää?

    VastaaPoista
  5. En tiedä vielä kuinka kestää pesun, kun en ole kokeillut. Toisaalta noita villaisia ei kyllä pestäkään miltei koskaan, joten en taida soveltua testaajaksi muutenkaan. Mutta sen voin kertoa että oli helppoa käyttää. :)

    VastaaPoista
  6. Todella kaunis setti! Tuollaista jarrumönjää en olekaan koskaan kokeillut; hauskat ovat kuvioinnit :) Pistä hiusdonitsit nilkkoihin pitämään sukkia paikoillaan ;)

    VastaaPoista
  7. Kivat puolipotkarit ja hauskat kuvat sukkien pohjissa :)

    VastaaPoista
  8. Tosi ihana mekko, kun oot löytänyt noin hyvin yhteensopivat kankaat. Mä ostin Triteksistä Tampereelta melkein oikeanväristä turkoosia (tai mintunvihreää oikeastaan) resoria tähän Petronellaan. Se on vähän kellertävämpää, mutta niin lähellä että kelpaa ;)

    VastaaPoista
  9. Mukavia ompeluksia taasen ja edellinen sotkakin oli mainio! Enpä ole myöskään moiseen stopparimönjään törmännyt! :)

    VastaaPoista