maanantai 21. marraskuuta 2011

Leppäkerttu

Ystävä sai viime viikolla poikavauvan, ihanaa! :) Pyynnöstä olin tekemässä imetyspaitaa määritelmällä "pitkähihainen punavalkoinen pallotrikoo + applikoitu leppäkerttu". Tehosteväriksi piti tulla vihreä, mutta sitten vauvalahjaa miettiessä löytyi kalastavan karhun kuosista tuo leppis... Eli päädyin tekemään lahjaksi bodyn karhukankaasta (koko 68) ja applikoimaan samanlaisen leppiksen imetyspaitaan. Tehosteväriksi vaihtui turkoosi, toivottavasti kelpaa... Tasku on velouria, aika ihana vaikka itse sanonkin. :)



Tätä varten piti tietenkin tehdä kaava normaaleilla hihoilla (en tykkää raglanista yksivärisessä). Kaavaa testailin tekemällä itselleni maitotytön Royal-tuotteesta löytyneistä apilatrikoosta ja siihen kivasti sopivasta raitaresorista. Testailin isompaa kaula-aukkoa ja vähän leveämpiä hihoja, mutta ei ne oikeen olleet sitä mitä piti... Kaula-aukon piti olla sellainen kulmikkaampi ja hihojen pussittavat... :P Lisäksi laitoin ekaa kertaa luukun resoriin vahvikkeeksi "venykkeen" tai mikälie ohut kumppari... Alustavissa testeissä ainakin toimii hyvin, tavoitteena on ettei resori pääse lörpähtämään yhtään pidemmässäkään käytössä.

Vaihteeksi tässä nyt tällainen kuva paidasta allekirjoittaneen päällä, itselaukaisevalla otettuna. Kivasti leventää entisestäänkin tasapaksua vartaloa tuo vaakaraidallinen resori... :P Oli kyllä suuri houkutus leikata vähän ylimääräistä kyljistä pois kuvaa käsitellessä.... :D


15 kommenttia:

  1. Tää on tosi kiva, ihana kangas. Onneks et sortunu photoshoppiin! :D

    VastaaPoista
  2. Aivan ihania, siis aivan ihania!

    VastaaPoista
  3. voi pöhh, pitkän tekstin kirjoitin ja se hävis...mutta lyhyesti sanottuna mahtava se pallo-kerttu paita!!!

    VastaaPoista
  4. Inahan raikas ja iloinen leppispaita! Bodykin on suloisen näköinen!

    VastaaPoista
  5. Siis aivan upeita ompeluksia taas... :)

    VastaaPoista
  6. IHANIA!!!! Tuo pallopaita-body-setti on aivan mahtava! :)

    VastaaPoista
  7. Voi että, olis ihana saada tuollainen <3 Kyllä kelpaa!

    VastaaPoista
  8. Jälleen ihanat vaatteet. Munkin oli tarkoitus tehdä hieman pussittavat hihat ohuella resorilla, muttei oikein onnitunut.

    Voihan kukkanen ja kiitti vaan! Varoitithan sä, mutta olisit voinut vähän ponnekkaammin suorastaan kieltää aplikoinnin kokeilemista. Tein ihan semmosen helpon Ottobren kärsäeläimen hieman soveltaen ja se olikin niin kivaa ja yllättävän helppoa, että nyt on pää täynnä vaikeampia joululahjaideoita... Tarkottaa siis, että yöunet lyhenee huomattavasti ja pitäis vähän raksahommiakin tehdä/suunnitella ...ja lastenkin kanssa olla ...ja lenkittää ja treenata koirien kanssa.

    VastaaPoista
  9. Riikka> *reps* :D :D :D Niin siinä saattaa pian käydä että muut harrastukset jää hunningolle, nimim. en ole käynyt ratsastamassa taas pariin kuukauteen... :P Pitäisikö lisätä isommat varoitukset? :D

    VastaaPoista
  10. Ihania! Ootko ajatellut, että jos laittaa hihansuihin resorin sijaan kuminauhaa?

    VastaaPoista
  11. Mä en oikein tykkää kumppareista... Tuossa ongelma on että hihat on liian kapeat pussihihoiksi, eli pitää lisätä vielä varmaan 10 cm leveyttä ja vähän pituuttakin niin tulee hyvät. :) Ehkäpä kokeilenkin vielä... Sitten kun jouluhommat on pois alta. :)

    VastaaPoista
  12. Eilen tulikin vastaan tää leppäkerttupaita perhekahvilassa ja heti tunnistin sun tekemäksi. Pakko oli tulla raportoimaan 'bongaus'. :D

    VastaaPoista
  13. Ihana paita! Harmittaa oikein, että vedin omat imetysajat mustissa ja muissa pliisuissa paidoissa.

    VastaaPoista