keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Nauhankääntäjäharjoituksia

Olen vältellyt nauhankääntäjän hankintaa lähinnä siksi, että tykkään ommella kaula-aukot sun muut mieluummin renkaana ettei jää sivuun käännettävää saumurisaumaa ja lopputuloksesta tulee siistimpi. Kietaisubodyihin nauhankääntäjä on kuitenkin ihan ykköshomma, joten tilasin itselleni leveän kääntäjän täältä (kiitos Lauriidalle vinkistä). Sen käyttöä on nyt sitten pari viikkoa harjoiteltu pikkuruisten 56cm kietaisubodyjen parissa. Kankaat on kaapeista löytyneitä jämiä Royal-tuotteelta löytynyttä Raitilla-trikoota lukuunottamatta, etanaa oli niin pieni pala että piti viritellä "valepaita"... Bodyille kaveriksi syntyi jo yhdet velouriset puolipotkarit, mutta näissä koko taitaa olla lähemmäs 50 eli kaavaa täytyy vielä suurentaa ennen sarjatuotantoa...


Helppoa kuin heinänteko! PAITSI että tuon sisäkulman nepitys olikin sitten vähän kinkkisempi homma... Kaksi kulmaa purkasin kun hoksasin ettei rengasneppi mene noin paksusta läpi. KAM-neppejä en näihin pikkuisiin halunnut kun ovat niin kamalan paksuja molkkeja... Päädyin tekemään kulman niin, että juuri ennen kanttauksen lopetusta leikkaan alkupäästä palan pois, niin että kanttia jää vain reunimmaisen neulan alle. Seuraava oppitunti tuli tuossa hännän taittamisessa, aika monta purkasin ja ompelin uusiksi käsin ennen kun hokasin että kannattaa jättää pitkä häntä, laittaa neppi kulmaan ennen taittamista (haittaa nepitystä jos sen taittaa ekana) ja taittaa häntä nepin yli niin sen saa koneella ommeltua.


5 kommenttia:

 1. Aivan syötävän ihania!! Olet kyllä taitava!!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa väri-ilottelua! Tosi siististi ommeltuja. :)

  VastaaPoista
 3. aivan huippusiisti jälki tuolla reunankääntäjällä tulee :) mulla ei ole edes peitetikkaria... :D söpöjä bodeja, kerrassaan.

  VastaaPoista
 4. Kiitos sulle, sain vihdoin nyt itekin tilattua tuon kääntäjän :)

  VastaaPoista