maanantai 21. helmikuuta 2011

Melkein valmis

Tällaisten kanssa nukuin viime yön, ja nyt alkaa kyllä olla aikalailla sellainen kuin pitääkin. Paita on siis sisäpuolelta vuorattu coolmaxilla tissien kohdalta, ja vuorin kiinnityksessä on täyttöaukot joista coolmaxin ja paidan väliin saa sujauttaa liivinsuojat (paidansuojat?) yöllisiä maitosuihkuja varten. Ainoa korjaus mitä tähän tarvitaan on että tuosta taskusta täytyy tehdä vielä pari senttiä korkeampi, kun tässä tiukemmassa paidassa alempi läppä ei roiku niinkuin siinä ensimmäisessä, joten suojat sijoittuu ylemmäksi.

Liivinsuojien kanssa piti hiukan ihmetellä, kun alunperin suunniteltu BR PUL + bambupuuvillafleece osoittautui tukalaksi. Ei se BR PUL vaan hengitä riittävästi... Joten tein suojat babyfleecestä (eriste, keltainen) ja bambupuuvillafleecestä (imu, ruskea).

Babyfleece on kyllä vinha materiaali, pisarat ja höyry menee rakenteesta heittämällä läpi, mutta toiseen kankaaseen imeytynyt neste ei sitten menekään, kun fleecen kuidut ei näyttäisi johtavan kosteutta lainkaan. Jos ette usko niin tehkääpä koe: pöydälle pinoon alimmaksi taiteltua harsoa, sitten babyfleece, nippu harsoa ja toinen babyfleece. Siihen kun tiputtelee vettä päälle, pinta tuntuu kuivalta, ylempi harsokerros kastuu ihan märäksi, kun taas alempi harso pysyy kuivana. :) Eli jos oltaisiin tekemässä ihoa vasten tulevia liivinsuojia, kannattaisi tehdä "babyfleece-sandwich", imu vaan väliin... :D Paidan kanssa kuivaliinakerrosta ei tarvita kun tuo coolmax hoitaa sen homman.

1 kommentti:

  1. Annoin BR PUL -suojille vielä mahdollisuuden ja pyöritin kolmesti vaippapyykin mukana 60 asteessa. Kyllä se paikkansa pitää että hengittävyys paranee pesujen myötä, kyllä näistäkin vielä käyttökelpoiset tulee :)

    VastaaPoista