lauantai 12. helmikuuta 2011

Mokomat fleecet...

Nyt on sitten ensimmäinen kokeilupaita valmis. Applikointia harjoittelin ja kaksoisneulan käyttöä. Resoritkin lähti sujumaan oikein kivasti :)

Ärräpäitä pääsikin sitten tuolla fleeceosastolla... Ostin kangaskaupasta bambufleeceä ja hoksasin sitten vasta jälkeenpäin että siinähän pysyy pinta märkänä. Testasin sitten myös tuon takin kappaleen minkä olin leikannut: märkä. Kaivoin kaapista kaikki vanhat fleecekankaat ja testasin, niistä löytyi yksi joka tuntui pinnasta kuivalta kastelun jälkeen. Tein tästä paidan sisäpintaan taskut ja samantien päräytin nokkelana yövaipan neidille, joka on tähän saakka nukkunut puuvillaisissa ja bambuisissa joustisvaipoissa peffa märkänä (mutta kuitenkin ilman pienintäkään vaippaihottuman merkkiä).

Työni tuloksiin tyytyväisenä vetäisin valmiin paidan saunan jälkeen päälle... Ja mikä TUSKA siitä seurasikaan! Ei ole todellista! Ainakin tuo kyseinen fleece tuntuu aivan kamalalta paljasta ihoa vasten, hiostaa ja pistelee, vaikka en edes ole kovin herkkähipiäinen... Onneksi testasin itse ennen kun vaipatin tyttöä siihen! Ei muuta kun huolella tehty vaippa roskiin ja paitaa ratkomaan, irrotin fleecekankaan ja jätin paidan ilman liivinsuojataskuja.

Nyt pitääkin aloittaa huolellinen tutkimustyö: tilata siihen Myllymuksujen pakettiin (jota en onneksi vielä saanut aikaiseksi) pätkä kaikista noista erilaisista kosteutta siirtävistä kankaista (baby-fleece, kuivaliina, coolmax ja polyestermokka) ja kokeilla kutakin erikseen tissien päällä. Jos löytyy miellyttävän tuntuinen niin sitä voi sitten käyttää vaipoissakin, jos ei niin sitten ei. Tällä hetkellä olen hiukan skeptinen, kun kyse on kuitenkin keinokuituisista materiaaleista... Toivottavasti joku noista yllättää positiivisesti :)

Tässä vielä kuva tuosta ensimmäisestä luomuksesta. Ihan nättihän siitä tuli vaikka applikointi vetää ja resoreissakin on mutkaa paikka paikoin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti