keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Villataskukokeilu

Nyt on sitten nukuttu ensimmäinen yö ilman liivejä reiluun 4 kuukauteen. Juhuu! :) Tämän ylellisyyden mahdollisti villaneuloksesta ensimmäisen kokeilupaidan sisäpintaan ommeltu kaistale johon oli liivinsuojia varten tikattu taskut. Lanka oli siis vauvaneuleisiin tarkoitettua superwash-käsiteltyä 100% merinovillaa (Mondial Sidney -lanka FiinaNeuleesta). Tämä kyseinen kaistale on kudottu vitosen puikoilla, nyt kahteen kertaan pesukoneessa 60 asteessa rääkätty, hyvin rääkin kestänyt ja oikein pehmoinen ja mukava. :)


Kovin kovaa ylivuotoa ei viime yönä tainnut tullakaan, joten aamulla tipottelin varmuuden vuoksi vielä lämmintä vettä tisseille jotta sain testattua miltä tuntuu ihan märkänä.

Sitten vähän tämän testin tuloksia:
  • Tuntui kertakaikkiaan lähes hävyttömän ylelliseltä ja lämpimältä ihoa vasten, ei tuntunut pahalta edes heti saunan jälkeen jälkihiessä.
  • Normaalikokoiset liivinsuojat ei pysyneet ainakaan tässä väljemmässä leikkauksessa kunnolla nännien päällä kun pyörin ja hyörin yön mittaan. Toisaalta villakaistale toimii varmaan sellaisenaankin, ainakin pienempien vuotojen tapauksessa, vaikka kohdalla ei olisikaan liivinsuojaa. Taskujen ja suojien suurentaminen ja testaaminen napakammalla paidalla voisi kuitenkin olla ihan paikallaan.
  • Ei imaise nestettä mitenkään kovin nopeasti. Kastelun jälkeen jonkin aikaa tuntui kostealta, mutta onneksi sentään lämpimän kostealta. Noin 10 minuutin jälkeen kostea tunne oli kadonnut kun villa oli ehtinyt tehdä työnsä.
  • Villaneulos tuntuu aika paksulta, vaikka lanka onkin hyvin ohkaista ja neulos harvaa. Päivän touhuissa lämmittää vähän liikaakin vaikka ei hiosta, eli ihan "all-around-paitaan" ei sovi, vaikka talvisessa yöpaidassa onkin aivan ihana.
Eilisen mittaan syntyi lisäksi vielä yksi retrohenkinen peruspaita, tällä kertaa Metsola-raitaa. Kaula-aukkoa on suurennettu jonkin verran edellisestä. Tartti vähän hätäiseen tehdä niin että ehtii toinen näistä hyvistä pesuun kun toinen on päällä... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti